КЗП представи своите „виртуални приемни” за сезона Лято`2017г.

11.06.2017
Сподели тази новина

На 10 юни в к.к. „Албена” се състоя официалното откриване и демонстрация на една от 16-те "виртуални приемни" на Комисията за защита на потребителите за сезона "Лято`2017". Приемните са разположени в по-големите курортни комплекси по морето и някои по-малки населени места с повече туристи. Позиционирани са на централни алеи, в близост до търговски обекти и недалеч от плажа.

Те представляват телефони, чиито кабини са брандирани с логото на комисията. Изписан е и номерът, който трябва да бъде избран. Обаждането е безплатно за потребителите. Приемните дават възможност за консултация, подаване на сигнал за нарушения в туристически или търговски обекти или връзка с проверяващ екип на КЗП.

„Виртуалните приемни” са един нов поглед към възможността туристите по морето да осъществят много по-облекчен контакт с екипите ни. Така контролният орган много по-бързо ще може да реагира, особено когато става въпрос за конкретни нарушения, чието извършване може да не е приключило. Освен това, нашите инспектори ще могат много по-лесно да съберат доказателства и да установят съответните нарушения. Надявам се, че поради тези причини приемните ще срещнат одобрението на потребителите и те ще могат да се възползват от тях”, коментира Маргаритов.

Точните локации на приемните могат да бъдат открити в Google Maps.

Карта на приемните на КЗП:

 


 

Още за събитието:

БНР: Първа виртуална приемна на Комисията за защита на потребителите

в."Труд": КЗП открива 16 виртуални приемни край морето

News.bg: КЗП пуснаха виртуални приемни за сигнали на потребителите

Economic.bg: КЗП разполага виртуални приемни по морето

Actualno.com: Виртуалните приемни дават възможност за по-облекчен контакт с екипите ни

Информационна агенция "Фокус": Д. Маргаритов: "Виртуалните приемни са един нов поглед към възможността туристите по морето да осъществят контакт с Комисията"

Информационна агенция "Фокус": Първата виртуална приемна на КЗП за Лято`2017 г. бе открита в курортния комплекс "Албена"

Информационна агенция "Фокус": Д. Маргаритов: "Временните приемни ще функционират през целия активен туристически сезон"