Заключително събитие на информационната кампания на ЕПЦ - България „Вашите права като европейски граждани“

28.09.2017
Сподели тази новина

Константин Арабаджиев, член на Комисията за защита на потребителите (КЗП), се включи в заключителната част от информационното турне „Вашите права като европейски граждани“ на функциониращия към Комисията Европейски потребителски център – България.

„Тази инициатива е много полезна, защото предоставя синтезирана и важна информация как хората могат да потърсят работа или партньор за свой бизнес зад граница, а ако са студенти – как да отидат на практика или стаж в друга държава от Европейския съюз“, каза Арабаджиев по време на събитието.

„Целта на информационната ни кампания е да отидем на място при хората в различни части от странатада им дадем съвети и да им разясним техните права”, добави Игнат Арсенов, директор на ЕПЦ – България.

Турнето „Вашите права като европейски граждани“ разяснява правата на българите при пътуване, пазаруване, обучение и работа в други държави от ЕС. Негови организатори са европейските мрежи в България - Център за развитие на човешките ресурси, Европейски потребителски център - България, Информационен център "Европа Директно: София", Enterprise Europe Network - България и Бюро Творческа Европа (офис МЕДИА). Кампанията се провежда традиционно всяка есен в различни точки на страната. Настоящият лъч обхвана Варна, Ботевград, Тетевен и Омуртаг.


 

Още от събитието:

Dir.bg - Варна сложи финал на информационното турне "Вашите права като европейски граждани"

Varna24 - Варна сложи финал на информационното турне "Вашите права като европейски граждани"

БНР - Сигнали за заблуждаваща реклама

БНР - Обезщетение от 250 до 600 евро, ако не ни уведомят за отменен полет