Димитър Маргаритов приветства ученици на Еко лагер

14.09.2017
Сподели тази новина

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов присъства на представянето на фотографии и мини-уеб сайтове, създадени от ученици, по време на обучителен летен Еко лагер, организиран от Центъра за развитие на човешките ресурси, Информационен център „Европа Директно” – София и Европейския потребителски център – България към КЗП. 

„Фотографиите  показват една богата душевност и настройка, която ми се иска да виждаме у все повече и повече млади хора – а именно позитивния поглед към живота, разбирането за това, че близките хора са ценни и важни и с тях трябва да се общува нормално”, каза Маргаритов.

„В навечерието на новата учебна година можем да помислим и да си пожелаем образователният процес да включва и такива елементи като предмети, учещи ни да се отнасяме добре един към друг. И когато виждаме през своя поглед другия, да съзираме хубавото и положителното. Това се опитваме да правим и ние. Нашата институция има нелеката задача да създава нормални отношения между търговци и потребители. Стремежът ни с колегите от Европейския потребителски център е свързан и със създаване и развиване на умението за намиране на положителните черти у хората и отразяването им по най-добрия начин в собственото  съзнание и през собствената  интерпретация”, добави председателят. 

Еко лагерът е награда за победителите в организиран съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационен център „Европа Директно” – София конкурс за разработки, свързани с темата за толерантността, разбирателството и междукултурния диалог в контекста на европейските цели и ценности.