Димитър Маргаритов: "Не купувайте гуми втора употреба онлайн"

10.11.2018
Сподели тази новина

Шофьорите да бъдат особено внимателни при покупката на гуми втора употреба, предупреждават от Комисията за защита на потребителите. Причината – не се знае при какви условия са съхранявани и как и колко са използвани.

Едно от най-важните неща при подготовката на автомобила за зимата са гумите. Затова от КЗП съветват шофьорите да не поемат неразумни рискове при избора им. „Нека да избираме разумно, нека да правим съпоставка и да предпочитаме не непременно най-скъпото, но поне, когато говорим за зимни гуми – да са нови“, призова председателят на КЗП Димитър Маргаритов.
 
„Потребителите да проучват какво се предлага на пазара, включително в онлайн магазините, но онлайн магазини, които работят съгласно Закона за търговия и Закона за защита на потребителите. В социалните мрежи е доста рисковано, когато говорим за стоки, имащи пряко отношение към безопасността, здравето и живота на хората, да се закупуват стоки с неясен произход“, каза още той.
 
От 15 ноември до 1 март всички автомобили у нас трябва да бъдат със зимни гуми или дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm. Законът предвижда глоба от 50 лв. за нарушителите.

Източник: ТВ+