Димитър Маргаритов: "Ранните резервации на лятната почивка дават множество предимства"

23.02.2019
Сподели тази новина

Сега е времето потребителите да помислят за планирането на летните си почивки, за да се възползват от предимствата на ранните резервации - отстъпки при същото качество, повече възможности, плащане на части. Важно е, когато хората анализират с какъв процент отстъпка закупуват туристическа услуга, да имат предвид нейната реална цена. Например, ако стаята в нормални условия струва 150 лв. на вечер, а при запазване четири месеца преди сезона се предлага за 80 лв., си заслужава да обърнат внимание на такава оферта. Но следва да имат предвид, че когато ги примамят с много ниска цена, това по-скоро клони към опит за заблуда.

Ранните записвания дават и предимството за съпоставка на повече оферти в спокойна атмосфера. Семействата с малки деца и хората със специални потребности ще могат много по-внимателно да анализират инфраструктурата на съответното място за настаняване и да се ориентират доколко са налице условията за нормално изкарване на почивката. 

Във всеки случай на несъответствие потребителите да настояват пред търговеца да получат договореното. Комисията за защита на потребителите е на разположение за съдействие при необходимост.

Източник: сп. "Туризъм и отдих"