Димитър Маргаритов: „През миналата зима спряхме вноса на над 350 устройства за светлинна сигнализация за автомобили”

04.11.2018
Сподели тази новина

През миналия зимен сезон Комисията за защита на потребителите (КЗП) е забранила вноса на над 350 фарове за мъгла заради неизрядни документи.

„Ние следим за коректното обозначаване на информацията, адресирана към потребителите. Първо, от страна на търговците, които трябва да предоставят информация за цените и условията, ако става въпрос не само за закупуване на гуми, но и за техния монтаж в определен търговски обект. Каква е цената само на гумите, каква е цената на монтажа или дали той се предоставя като бонус, ако си закупите гумите от същия търговец”, обясни пред телевизия „Европа” председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

От КЗП предупреждават да бъдем изключително внимателни с търговците в социалните мрежи.  

„В социални мрежи от неясно кого дори – някакви потребители, които се регистрират за кратък период от време, се предоставят оферти, в които излиза, че ще си купите едва ли не четири гуми на цената на една”, обърна внимание Маргаритов. „Когато се предлагат стоки на нереално, да не кажа на невъзможно ниски цени, винаги трябва да се отнасяме с една потребителска критичност, която в този случай е здравословна”, добави той.   

Съветът на Димитър Маргаритов към всички, на които им предстои да си закупят нови гуми, е да следят за тяхната маркировка и грайфери. За това дали предложената оферта не е съмнителна или подвеждаща.

Източник: Телевизия „Европа”