Димитър Маргаритов: "Не се доверявайте на красиви думи в офертите в социалните мрежи, без да знаете кой стои зад тях"

03.07.2019
Сподели тази новина

Статистиката показва, че една сериозна алтернатива става летният планински туризъм на морския. Има природа, история, всичко необходимо, за да може човек да си отдъхне понякога дори по-пълноценно, отколкото на морето, отбеляза пред БНР председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Биляна Славчева: От какво да се пазим при избора на оферта?

Димитър Маргаритов: Нека хората не се доверяват, особено в социалните мрежи, само на красиви думи, без да са сигурни кой стои зад тези думи. Избирайки своята почивка, ние трябва да знаем, че това, което сме харесали, съществува действително и ще можем да се възползваме максимално от предимствата, които виждаме, че то би ни дало…   

Биляна Славчева: И проверка, доколкото е възможно – във всички аспекти на тази оферта и по всички възможни начини, за които се сетим и са достъпни. Как да постъпим обаче, ако има проблем?

Димитър Маргаритов: Когато вече са на място хората и установят, че има някакво разминаване, нека да потърсят търговеца или ако са организирали пътуването си чрез туроператор или турагент неговия представител, за да се изясни каква е ситуацията. Ако не може да бъде намерено решение, което удовлетворява потребителя, макар и да не съвпада напълно с първоначалните очаквания, веднага да се подаде при нас жалба или сигнал. Нашите експерти имат готовност да извършат проверка, да съдействат, доколкото това е възможно, за преодоляване на проблема. Естествено, че там, където има нарушения, ще има и санкции, защото неминуемо това е един от най-добрите начини за подобряване на средата.   

Биляна Славчева: Хубаво, слънчево лято, приятно, ползотворно, безопасно за всички, които ще предпочетат планински, морски или СПА-туризъм. Това да си пожелаем, г-н Маргаритов. И на Вас успехи в работата и по-малко нарушители.

Димитър Маргаритов: Благодаря, дано да е така. Успешно лято и на Вас.

Източник: БНР