Димитър Маргаритов: "Към момента няма постъпили оплаквания от туристи към КЗП"

12.06.2018
Сподели тази новина

Към момента в Комисията за защита на потребителите все още нямаме оплаквания от туристи. Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

„Проверките на КЗП по черноморските обекти стартираха. Първо проверяваме обекти, в които в предходни периоди са констатирани нарушения. Първите резултати са, че обектите, които вече работят, са в готовност да посрещат туристи. За момента обстановката е спокойна, съобщи той.

По думите му, най-честите оплаквания на туристите към КЗП касаят разминаването между обещаните условия при предоставянето на офертите и това, което е предоставено на място: „Статистиката в последните години обаче показва, че тези случаи стават все по-малко. Тенденцията е нарушенията да намаляват“.

През тази година Европейският потребителски център и неговият екип ще проведат серия от приемни през месеците юли и август на територията на Черноморието. Предварително ще бъде оповестено на кои дати и къде ще бъдат позиционирани пунктовете.

Източник: БНР