В навечерието на абитуриентските балове

17.05.2019 - 24.05.2019
Изтекла кампания
Сподели тази новина

Проверете цените и условията!

Важно е да се интересуваме за цените и всички условия за ползването на избраните от нас услуги, за да няма неприятни изненади. Така ще имаме по-голяма сигурност, че подготовката и самото събитие ще преминат спокойно и при ясно спазване на правилата, които са зададени от самото начало.

Напоследък се оформя тенденцията хората да предпочитат професионални услуги за организирането на такъв тип събития. Трябва да се внимава най-вече за това предоставената от фирмата оферта да съдържа всички важни елементи. Ако клиентът впоследствие разбере, че е необходимо да заплати над договореното за предварително заявените услуги, той е особено уязвим, тъй като е изкушен преди всичко от това да няма проблеми, гостите да се почувстват удовлетворени. Затова в подобни ситуации, когато в последния момент се предявят претенции за допълнителни суми, човек е поставен пред свършен факт и предпочита да заплати, вместо да се създава напрежение.

 

Има ли завишение в цените за услугите, свързани с абитуриентските балове?

Пазарът е свободен и всеки може да ценообразува по начин, по който той прецени. Обаче потребителите от своя страна имат право да се информират за условията и да решат при кой търговец в най-голяма степен цените и всички останали условия ги устройват. Защото всеки един търговец е длъжен предварително, при това достатъчно ясно да обяви какво точно предлага и на каква крайна цена.

Има много широк диапазон на цените и на естеството на нюансите на различните услуги, които се предлагат. Когато има широка палитра на цената, хората трябва да сравняват различен тип оферти, за да могат да се спрат на това, което в най-висока степен удовлетворява техните изисквания и същевременно могат да си позволят.

 

Прическата? Гримът?...

Нека не пропускаме и това, че подготовката на бала обикновено включва също ползването на допълнителни професионални услуги на отделни търговци като фризьори, гримьори и пр. И тук абитуриентите могат да се натъкнат на дребни неща, които да вгорчат приятното изкарване на поводите. Затова и по отношение на тези услуги много ясно предварително трябва да се заявява, както какво точно следва да бъде постигнато, така и конкретно колко то ще струва. За да не се окаже, че след като прическата вече е направена, по време на работа се е наложило да бъдат използвани повече препарати или нещо подобно, за което фризьорът не е информирал своевременно клиента си и не е взел неговото съгласие, и така крайната цена неочаквано се е повишила – чувствително или не чак толкова. 

 

При проблеми – какво да правим?

Първо, да се обърнем още на място към търговеца и да настояваме да бъде поправено това, което е възможно да бъде поправено. Бихме могли впоследствие да поискаме отбив от цената или някаква компенсация за това, което не е изпълнено, както е било договорено при плащането.

Комисията за защита на потребителите при необходимост може да окаже съдействие.

Повече по темата:

   Не се наблюдава поскъпване на услугите, свързани с абитуриентските балове

   При абитуриентските балове могат да възникнат проблеми заради недостатъчната информация дали всички услуги са включени в цената

   Преди да плащаме трябва да проучваме и уточняваме всички детайли, за да избегнем неприятности по време на бала