ГОРЕЩА ЛИНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
0700 111 22
*2211
* цени според тарифния Ви план

Съвместни инициативи между Комисията за защита на потребителите и потребителските организации у нас

Съвместни инициативи между Комисията за защита на потребителите и потребителските организации у нас
Съвместни инициативи между Комисията за защита на потребителите и потребителските организации у нас

20.06.2024

Сподели тази новина

По покана на ръководството на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в състав г-жа Мария Филипова, г-жа Цветислава Лакова и г-н Александър Колячев се проведе среща с неправителствените организации за защита на потребителите, на която се представиха предложения за подобряване на действащите механизми за защита на правата на потребителите. В нея участваха Българска национална асоциация "Активни потребители", Независим съюз на потребителите в България, Федерацията на потребителите в България, Национална асоциация за защита на потребителите, СНЦ „Сдружение за правна помощ на потребителите - Пловдив" и Сдружение „Правна клиника за потребителите".

Информацията е на пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

По време на дискусията, по предложение на потребителските организации, се обсъди възможността да се подпишат меморандуми за сътрудничество между потребителските организации и Комисията за защита на потребителите с всички компетентни в областта на потребителските права институции.

Участниците в срещата се разбраха активно да си партнират в интерес на българските потребители, като по предварително обявен дневен ред, всеки месец ще бъдат предприемани конкретни стъпки по актуалните теми, свързани с повишаване на удовлетвореността при предоставянето на по-качествени стоки и услуги, за които КЗП и потребителските асоциации съвместно ще осведомяват обществеността.

Уведомление за защита на данните

Този уебсайт използва външни компоненти като YouTube и Google reCaptcha, които могат да се използват за събиране на данни за вашето поведение.
Политика за прозрачност

Винаги се зареждат необходимите бисквитки